Oh no...
Toray Pan Pacific Open - turniej tenisowy WTA rozgrywany w hali na nawierzchni dywanowej w stolicy Japonii - Tokio. Odbywa się od razu po Australian Open. Turniej odbywa się od 1993 roku. W roku 2008 zmieniono jego termin na wrzesień ze względu na letnie igrzyska olimpijskie, które odbędą się w Pekinie.
Japoński turniej jest pierwszym w kalendarzu kobiecych rozgrywek, który ma pierwszą kategorię. W jego obsadzie, ze względu na termin tuż po Australian Open, brakuje często czołowych rakiet świata. Impreza odbywa się na hali, na nawierzchni dywanowej.
Absolutną rekordzistką turnieju jest Szwajcarka Martina Hingis. Po raz pierwszy wygrała go w 1997 roku, rok później była w finale, a potem zdobyła dwa tytuły z rzędu. Finał osiągnęła także w 2001 roku, wygrała ponownie w 2002. Po kilkuletniej przerwie w karierze osiągnęła finał w 2006 i zdobyła piąty tytuł w 2007. Dwukrotnie w deblowym finale tej imprezy, ma również dwie wygrane turniejowe z Tokio w grze podwójnej.
Oh no...
Siostry Williams już się wycofały? Słyszałem że chciały tam zagrać...
Oh no...
Fajnie W Tokio jest szybka nawierzchnia więc powinny tam dobrze grać
Użytkownik
Mógłbym wiedzieć jaki bilans gier od Berlina ma Safina? Dziś znowu zaliczyła półfinał i czuje, że na tym nie poprzestanie.
Klęska Isi, porażki Eleny i Jecy + kolejna kompromitacja Ivanovic - nie mozna powiedzieć, jakoby turniej był nudny.
Żadnego meczu nie widziałem, więc poziomu oceniać nie będę.
Nowy użytkownik
DUN I LOVE napisał:
Mógłbym wiedzieć jaki bilans gier od Berlina ma Safina? Dziś znowu zaliczyła półfinał i czuje, że na tym nie poprzestanie.
.
47 - 5 łącznie z Berlinem policzyłam :]
Ładnie dziewczyna idzie, oj ładnie
No i Dina wygrała czwarty tytułw tym sezonie, a trzeci właśnie zkategorii tier I. Carówna daje rade
Oh no...
47/52 = 80,7% Naprawdę niesamowite... jeśli jednak patrzeć na cały rok to jest to 77,6%
Dla porównania Serena ma 87,7%